Choklad brownie cupcakes med chokladfudgefrosting

Dessa godingar serverade vi på morsdag. Gott gott om än lite mäktigt ;)


Ingredienser:
125 g smör
125 g mörk choklad (70%)
105 g vetemjöl
3 st ägg
2 drp vaniljessens
255 g strösocker
Frosting:
150 g smör (rumsvarmt)
120 g mörk choklad (70%)
160 g florsocker
1,5 tsk vaniljarom
Gör såhär:
1. smält 125 g smör med 125 g mör choklad. Rör ner strösocker, ägg, vetemjöl och vaniljessens.
Fördela i muffinsformar och baka i varmluftsugn 170 g i ca 20 min
2. Frostingen:
Vispa 150 g smör med florsocker och vaniljarom. Smält chokladen, låt svalna något och häll i smörblandningen. Vispa fluffigt med elvisp.
3. Låt muffinsen/cupcakesen svalna och dekorera sedan med frostingen.

Kommentera här: